Skoči na glavno vsebino

Promocija

Naša šola z različnimi dejavnostmi utrjuje prepoznavnost v lokalnem okolju, osnovnošolcem pa ponuja možnost spoznavanja šolskega ritma.

Sodelujemo z naslednjimi osnovnimi šolami:
OŠ dr. Antona Debeljaka Loški Potok
OŠ dr. Franceta  Prešerna Ribnica
OŠ dr. Ivana Prijatelja Sodražica
OŠ Fara
OŠ Ljuba Šercerja Kočevje
OŠ Ob Rinži Kočevje
OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče
OŠ Stara Cerkev
OŠ Stari trg ob Kolpi
OŠ Zbora odposlancev Kočevje

Dejavnosti, ki jih pripravljamo za učence, so npr.

–          Tehniški dnevi lesarstvo, kovinarstvo, podjetništvo (učenci 6., 7., 8. razreda spoznavajo poklic mizarja, orodjarja, ekonomista in prodajalca ter se preizkusijo pri praktičnem delu, tudi v delavnici);
–          Srednješolec za en dan (učenec devetega razreda se za en dan spremeni v dijaka in spremlja pouk v enem oddelku prvega letnika izbranega programa);
–          Gimnazija in srednja šola išče talente (posamezni učenci od 6. do 8. razreda  aktivno preživijo krajši čas na šoli v delavnicah, ki jih vodijo naši dijaki).

Aktivno se povezujemo z lokalnim okoljem, in sicer s Pokrajinskim muzejem, z Vrtcem, z Zdravstvenim domom in Rdečim križem Kočevje, na šoli gostimo tudi delavnice, ki jih izvaja Podjetniški inkubator Kočevje. Naši dijaki predstavljajo svoje izdelke in dejavnosti na sejmih (npr. Ribniškem sejmu) ter različnih mestih v Kočevju, npr. v Tušu (zaključni izdelki mizarjev), na mestni ploščadi in ob šoli.

Šolo seveda najbolj promovirajo naši dijaki, ki so aktivni na vseh omenjenih dejavnostih, nekaj pa jih je namenjeno samo njim, npr. učitelj za eno uro (jeseni se dijak preizkusi v vlogi učitelja), okraševanje šole ob različnih priložnostih, aprilska Noč v knjižnici.

Vodja projekta: Vanja Novak

(Visited 88 times, 1 visits today)
Dostopnost