Skoči na glavno vsebino

DIJAKA GIMNAZIJE IN SREDNJE ŠOLE KOČEVJE SVETOVNA PRVAKA V JU-JITSU

Med 15. in 24. 11. 2019 je v mestu Abu Dhabi v Združenih Arabskih Emiratih potekalo svetovno člansko prvenstvo v ju-jitsu borbah. Na prvenstvu je nastopilo 1.125 tekmovalcev iz rekordnih 67 držav sveta. Prvenstva se je pod okriljem Ju-jitsu zveze Slovenije udeležilo tudi 21 slovenskih reprezentantov, ki so barve Slovenije zastopali več kot dostojno. Barve Sibor Inothem je zastopalo 9 članov, med njimi tudi dijaki Gimnazije in srednje šole Kočevje Vid Belić, Gal Košir ter Luka Ćirović, ki so dosegli odlične uvrstitve.

V kategoriji duo mešani pari pri kadetih je Luka Čirovič pričel z zmago in tako nadaljeval do konca. Z štirimi zmagami je postal svetovni prvak. Izjemno, če vemo, da je to komaj drugo njegovo prvenstvo.

Zadnjo borbo prvega dneva na prvenstvu za Sibor je imel Gal Košir v duo kadeti moški pari. Po odličnem začetku je nadaljeval v tem slogu in s štirimi zmagami postal svetovni prvak. Njegov uspeh je še toliko večji, saj je lanskemu naslovu evropskih prvakov dodal še svetovni, kar uspe le peščici tekmovalcev.

Drugi dan je nadaljeval Vid Belič v kategoriji borbe do 85 kg mladinci. Prvo borbo je po izenačenem boju dobil proti Belgijcu. V polfinalu pa mu je nasproti stal tekmovalec iz Poljske, ki pa je bil tokrat premočan nasprotnik. To je že pomenilo borbo za bron proti Rusu, kjer je bil boj izenačen do konca, vendar je bila športna sreča tokrat na strani nasprotnika, kar je pomenilo 5. mesto na svetu. Dobra uvrstitev za Vida, ki je prvo leto mladinec in ga čaka še mnogo priložnosti za medaljo.

Izjemni rezultati pomenijo za nekatere člane napredovanje v višji pas pri ju-jitsu, statuse športnika pri OKS ter pridobitev športnih štipendij.

Ponosni smo na vas!

Vsem udeležencem tekmovanja čestitamo!

(Visited 15 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost