Skoči na glavno vsebino

Recycling & artistic creation

V avli Gimnazije in srednje šole Kočevje na Ljubljanski cesti 12 razstavljamo skupni umetniški izdelek šestih sodelujočih šol v projektu Erasmus + Recycling & artistic creation.

Umetniški izdelek je ustvarjen iz recikliranih materialov (odpadni tekstil ter kolesarske zračnice) in je rezultat skupnega sodelovanja: sestavljen je iz delov, ki so jih izdelale posamezne partnerske šole, in je povezan v skupno kreacijo, ki jo je načrtovala znana francoska umetnica Rustha Luna Pozzi. Vsak del predstavlja znamenitosti mest, iz katerih prihajajo partnerske šole: AEESP Saint-Genes Lasalle, Bordeaux, Francija, Ek Kalamarias iz Soluna, Grčija, Istituto Istruzione Superior Verona Trento in Messina, Italija, II Liceum Im ogólnokształcące. Wis. Broniewskiego iz Koszalina, Poljska, Ibrahim Özaydin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Arnavutkoy iz Istanbula, Turčija ter Gimnazija in srednja šola Kočevje.

Umetniški izdelek potuje kot potujoča razstava v vseh šest partnerskih držav in bo nekaj časa razstavljen tudi na naši šoli.

                                                                                              koordinatorica projekta: Marjeta g. Markovič, prof.

IMG 5451IMG 5454

(Visited 4 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost