Skoči na glavno vsebino

STROJNI TEHNIK – NOVA RAZMESTITEV PROGRAMA V KOČEVJU?

Na Gimnaziji in srednji šoli Kočevje pripravljamo vlogo za razmestitev programa STROJNI TEHNIK V ŠOLSKEM LETU 2017/18 na Gimnaziji in srednji šoli Kočevje. V okviru priprave vloge smo najprej poprosili za sestanek na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Na predstavitvi utemeljenih potreb gospodarstva na področju kočevsko – ribniške podregije so trije predstavniki podjetij, in sicer Itas Cas, Inkop in Melamin predstavili svoje utemeljene potrebe po tem programu. Z nami je bil na razgovoru tudi g. župan dr. Vladimir Prebilič, ki je zagotovil šoli največjo podporo v prizadevanjih za nov program. Na samem pripravljalnem sestanku se nam je pridružil tudi poslanec DZ g. Janko Veber in enako izrazil pripravljenost za pomoč pri uvedbi programa v Kočevju.

V svoji vlogi moramo utemeljiti potrebe gospodarstva, pogoje za izvedbo programa v šoli in interes bodočih dijakov. Tako se šola že dogovarja za sklenitev pogodbe za izvajanje praktičnega pouka v prostorih podjetja Itas Cas ter načrtuje povsem novo opremljeno računalniško učilnico z najzahtevnejšimi računalniki.

Na koncu je interes bodočih dijakov najpomembnejši pogoj. Za pridobitev teh podatkov bomo obiskali vse osnovne šole v vseh občinah naše regije in spraševali učence po njihovi pripravljenosti za vpis v program Strojni tehnik. V kolikor bomo zbrali vse potrebne elemente, bomo v oktobru 2016 naslovili na MIZŠ vlogo za razmestitev programa Strojni tehnik v Kočevje.

Zaupam, da smo pravilno ocenili potrebe in interes mladih ljudi in da bomo v nagovoru MIZŠ uspešni.

Ravnateljica GSŠ Kočevje,

mag. Meta Kamšek

(Visited 3 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost