Skoči na glavno vsebino

Kulturni dan za dijake lokacije TZO

 V torek 2. 4. 2013 imajo dijaki programa mizar, prodajalec, obdelovalec lesa in ekonomski tehnik – PTI predviden kulturni dan z naslovom Vse o gledališču. S kulturnim dnem bomo pričeli 2. šolsko uro (ob 7.50) na lokaciji TZO 30 – vsi poklicni programi in Ljubljanska 12 – PTI program.

 

Potek dejavnosti:

07.50–08.35 – Dijaki skupaj z razrednikom obdelajo gledališki slovar in
bonton v gledališču. Metodo in način dela izbere razrednik skupaj z dijaki.
08.40-09.25 – Vsak dijak izdela svojo vstopnico za gledališče po danih navodilih. Dijaki naj prinesejo s seboj pripomočke za risanje (barvice, flomastre, ipd.). V razredu določite ocenjevalno komisijo in ob koncu izberite 3 najboljše karte, ki jih bo razrednik ob koncu 3. šolske ure predal vodji kulturnega dne. Posebna komisija bo izmed predlaganih izbrala tri najboljše in ob koncu kulturnega dne razglasila zmagovalce.

09.25–10.10 – malica

10.10 Dijaki se zberejo pred LU in v spremstvu razrednikov in spremljevalnih učiteljev odidejo v Šeškov dom na predstavo.

10.20.-11.05 – Predstava Spoznajmo gledališče in Okostnjak v omari v izvedbi KUD Jazbec in partnerji in gledališkega krožka OŠ OB Rinži. Predstava bo trajala približno 45 minut.
Po predstavi se vsi dijaki razen 1. in 2. EKT vrnejo nazaj v šolo, kjer bodo nadaljevali z reševanjem učnih listov na temo kulturnega dne. Dijaki programa ekonomski tehnik pa bodo učne lističe reševali v Šeškovem domu. Ob koncu ure dijaki podpisane in rešene učne lističe oddajo razrednikom, le ti jih oddajo vodji kulturnega dne. Izpolnjen in oddan učni list bo potrdilo o opravljenem kulturnem dnevu. Po zaključku in oddaji rešenih učnih
lističev odidejo dijaki domov.

Dijaki, ki se kulturnega dne ne bodo udeležili, ne bodo imeli opravljene te interesne dejavnosti in jo bodo to morali nadomestiti na drug način.

Spremljevalni učitelji in učilnice:

1. a MIZ (Marinč Janko) – UČ 1
2. a MIZ (Skender Mateja) – UČ 4
3. a MIZ (Pavlič Jože) UČ – 4
1. a, 2. a OBL (Drago Brinšek) – UČ 1
1. a PRO (Suzana Magdevska in Kocbek Anja) – MULTIMEDIJA
2. a PRO (Vera Šikanić in Milenko Đenadić) – UČ 3
3. a PRO (Andreja Devjak in Irena Trobentar) – UČ 2

1. a EKT (Andreja Košir in Matjaž Nosan) – PREDAVALNICA GIMNAZIJE
2. a EKT (Nataša Tekavec in Franja Levstik) – PREDAVALNICA GIMNAZIJE

Ker bo to kulturni dan, pokažite nastopajočim na predstavi, da se znate kulturno obnašati in bodite vzor in ponos naši šoli.

Želimo vam prijeten kulturni dan, poln novih vsebin in znanj.

Vodja kulturnega dne je Andreja Devjak.

Nataša Tekavec, pomočnica ravnateljice


 

(Visited 4 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost