Skoči na glavno vsebino

Vrstniško partnerstvo

Prednost naše šole je njena majhnost, kajti večina dijakov se med seboj pozna, in ravno zaradi tega so lahko odnosi med dijaki bolj osebni in pristni. Veliko vlogo igra solidarnost med dijaki. Ta se razvija, ko posamezniki z drobnimi dejanji prispevajo k dobrim odnosom.

A medvrstniška solidarnost še zdaleč ni le pozdrav, pomoč in nasvet prijatelju ali znancu, s katerim je dijak v dobrih odnosih. Je predvsem solidarnost dijaka do vsakega vrstnika, ki v kakršnih koli okoliščinah potrebuje pomoč, čeprav se morda ne poznata in nista ravno prijatelja. V tem duhu na šoli deluje vrstniško partnerstvo. Dijaki, ki dobro poznajo in razumejo vsebine pri posameznem predmetu, drugim pomagajo z dodatno razlago oziroma inštrukcijami. Solidarnost se nedvomno razvija z leti. K temu prispevajo odraščanje, dozorevanje in ponotranjenje družbenih vrednot. Spodbujanje prostovoljnega sodelovanja dijakov v vrstniškem partnerstvu, krepi medsebojno pomoč med njimi. S tem se dijaki naučijo pomagati drug drugemu, živeti drug z drugim, pogovarjati se z nekom, ki te posluša, to je nekaj, kar vsi ljudje potrebujemo celo življenje.

Tako vse dijake vabimo, da se priključite projektu VRSTNIŠKO PARTNERSTVO na GSŠ Kočevje.

Za sodelovanje pri vrstniškem partnerstvu se lahko javite vsi tisti, ki:

  • potrebujete pomoč pri učenju. Na šoli vam bomo poiskali dijaka ali dijakinjo, ki bo v čim večji meri uresničila pričakovanja glede oblike pomoči in sodelovanja;
  • bi želeli nuditi pomoč. Tudi v letošnjem letu si želimo pridobiti nekaj dijakov, ki bodo nudili inštrukcije in pomoč pri učenju različnih predmetov.

Za vse oblike dela in sodelovanja vam bomo priznali ure ID/OIV za prosto izbiro, za sodelovanje pri projektu pa boste lahko uveljavljali tudi za točke pri tekmovanju za naj razred.

Za ostale podrobnosti se lahko obrnete na koordinatorici projekta, profesorico Natašo Tekavec na lokaciji Trg zbora odposlancev 22 ali profesorico Ireno Trope na lokaciji Ljubljanska cesta 12.

Še enkrat –  vabljeni, da se priključite projektu!

(Visited 84 times, 1 visits today)
Dostopnost